Stadsbuurtbus Kampen stopt nu ook bij halte Europa Allee

Sinds vandaag, 13 juli 2022, doet Stadsbuurtbus Kampen een nieuwe halte aan: Europa Allee. Net voor de rotonde die de Europa Allee verbindt met de Kamperstraatweg, legde gemeente Kampen een bushalte aan. De gemeente is namelijk verantwoordelijk voor de bushaltes in de stad. Vervoerder Connexxion plaatste gisteren de officiële, gele haltepaal. Daarmee is de nieuwe bushalte Europa Allee voor Stadsbuurtbus Kampen een feit!

Behoefte aan goed openbaar vervoer

Roy Dekker, voorzitter van Stadsbuurtbus Kampen, reageert: “Elke maand zien we het aantal reizigers bij Stadsbuurtbus Kampen groeien. Daaruit blijkt wel dat er in Kampen behoefte is aan goed openbaar vervoer. Daar spelen wij als Stadsbuurtbus natuurlijk een grote rol in. Maar we zijn ook afhankelijk van partijen als de provincie en een vervoerder. We zijn als bestuur heel blij dat de gemeente Kampen goed openbaar vervoer ondersteunt met de aanleg van deze nieuwe bushalte.”

Over Stadsbuurtbus Kampen

Stichting Stadsbuurtbus Kampen werd begin 2022 opgericht. Onze buurtbus rijdt 6 dagen per week, 2x per uur. Op werkdagen rijden we van 6:15 tot 19:15 uur en op zaterdagen van 9:45 tot 17:45 uur. De ritten starten vanaf station Kampen Zuid en komen hier ook weer terug. De Stadsbuurtbus rijdt via Het Onderdijks, Bovenbroek, Zuid, Isala Polikliniek, Flevowijk en De Maten weer terug naar station Kampen Zuid. Men kan ook overstappen op stadsbuslijn 11 bij de halte polikliniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *