Stadsbuurtbus Kampen start dienstregeling

Op maandag 13 december 2021 vertrok ’s ochtends om 6:15 de eerste Stadsbuurtbus vanaf station Kampen Zuid. Daarmee was de start van de dienstregeling voor lijn 510 een feit. Deze feestelijke gebeurtenis werd rond 9 uur gevierd bij Happy Garden. Vrijwilligers die als chauffeur voor lijn 510 rijden, werden samen met de bestuursleden van Stadsbuurtbus Kampen getrakteerd op gebak. Wethouder Albert Holtland van gemeente Kampen, gedeputeerde Bert Boerman van provincie Overijssel en vervoersmaatschappij Connexxion waren ook aanwezig.

Dienstregeling en route

Vanaf nu rijdt Stadsbuurtbus Kampen op de nieuwe buslijn 510 in Kampen. Op werkdagen rijdt onze buurtbus van 6:18 tot 19:12 uur en op zaterdag van 9:48 tot 17:12 uur. De complete dienstregeling vind je op: stadsbuurtbuskampen.nl/dienstregeling. In de buurtbus is plaats voor 8 personen. Reizigers kunnen gebruikmaken van een OV-abonnement of de OV-chipkaart. Bij onze chauffeurs kun je ook losse kaartjes kopen. Betalen kan alleen met pinpas. Overstappen op lijn 11 richting station Kampen kan bij de halte stadhuis.

Route

 • Station Kampen Zuid
 • Kwekerije
 • Lange Akker
 • Europa-Allee
 • Acacialaan
 • Isala Polikliniek
 • Stadhuis (overstap mogelijk op stadsbus lijn 11 richting station Kampen)
 • Lovinkstraat
 • Beekmanstraat
 • Leeghwaterstraat
 • Bovenbroeksweg
 • Symfonielaan
 • Station Kampen Zuid

Sinds april 2017

Stadsbuurtbus Kampen is blij met deze mijlpaal. Voorzitter Roy Dekker: “We zijn sinds april 2017 bezig met het opzetten van een buurtbus in Kampen, omdat er toen al geluiden waren dat stadsbuslijn 11 geschrapt zou worden. Dan zou er geen bus meer rijden in Kampen. Gelukkig voor de reizigers is dat voorkomen, mede door de komst van Stadsbuurtbus – lijn 510. Na 4,5 jaar zijn we trots op wat er bereikt is samen met gemeente Kampen, vervoerder Connexxion en provincie Overijssel. Het is nu van belang dat de provincie, de gemeente en de vervoerder ervoor zorgen dat nieuwe wijken en het industrieterrein in Kampen voorzien worden van openbaar vervoer. Zo houden we samen heel Kampen goed bereikbaar!

Chauffeurs gezocht

Stadsbuurtbus Kampen zoekt nog chauffeurs. Vind jij het leuk om als vrijwilliger reizigers van A naar B te brengen in Kampen? Dan komen we graag met jou in contact! Samen met andere vrijwilligers verzorg je de dienstregeling van onze buurtbus. Je komt dus terecht in een gezellige club met andere vrijwilligers. Voorwaarde om buurtbuschaffeur te zijn is dat je een geldig B-rijbewijs hebt en dat je jonger bent dan 75 jaar. Ook volg je eenmalig een rijtest en onderga je een medische keuring. Dit is uiteraard gratis voor jou.

Aanmelden

Als chauffeur rijd je diensten van maximaal 4 uur. In 4 uur tijd rijd je 8 rondes. In elke ronde zit ongeveer 6 minuten pauze. Bijvoorbeeld voor een toiletpauze of om een kop koffie te drinken. Dit kan in ons gebouwtje bij station Kampen Zuid. Je mag 2x per week, 1x per week of 1x per 2 weken een dienst rijden. Enthousiast geworden? Dan zien we je aanmelding graag tegemoet! Neem hiervoor contact op met Jolanda den Haan via: 038 – 339 26 39 of stuur haar een e-mail: j.denhaan@kampen.nl.

Gedeputeerde Bert Boerman overhandigt de sleutels van de Stadsbuurtbus aan voorzitter Roy Dekker
Gedeputeerde Bert Boerman overhandigt de sleutels van de Stadsbuurtbus aan voorzitter Roy Dekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *