Gloednieuw voertuig voor Stichting Stadsbuurtbus Kampen

Rijdende bus

Woensdagmiddag 5 juli 2023 onthulden Stichting Stadsbuurtbus Kampen, vervoerder EBS en de gemeente Kampen de gloednieuwe buurtbus voor lijn 510. EBS is de vervoerder van RRReis. Met de nieuwe bus is reizen gemakkelijker en comfortabeler geworden. Dankzij de lage instap en brede, automatische schuifdeuren kunnen rolstoelen, rollators en kinderwagens nu ook meereizen. Ook de stopknoppen bieden meer comfort: vooraf aan de chauffeur doorgeven wanneer er gestopt moet worden is vanaf nu verleden tijd!

Wat is er nieuw

De nieuwe buurtbus heeft de frisse, herkenbare RRReis-uitstraling en is voorzien van het buurtRRReis-logo. Door de digitale display aan de voorkant van de bus herkennen reizigers en andere verkeersdeelnemers de bus direct, ook in het donker. Daarnaast heeft de buurtRRReis-bus brede, elektrische schuifdeuren en een gelijkvloerse instap. Fijn want zo kunnen rolstoelen, rollators en kinderwagens probleemloos meereizen! In de bus zijn er ook nieuwigheden. Bijvoorbeeld stopknoppen, airconditioning achterin de bus, gratis Wi-Fi, USB-poorten en comfortabele stoelen met veiligheidsgordels. Actuele reisinformatie zien reizigers op het scherm in de bus. Ook bij buurtRRReis kunnen reizigers reizen met OV-pay. Kortom:

  • Digitale displays aan de binnen- en buitenzijde met lijn- en reisinformatie
  • Brede schuifdeuren waardoor rolstoelen, rollators en kinderwagens vanaf nu gemakkelijk meereizen
  • Lage, gelijkvloerse instap zorgt voor makkelijker in- en uitstappen
  • In- en uitchecken met OV-pay, reizen kan dus ook met betaalpas
  • Stopknoppen bij alle stoelen: doorgeven waar men eruit wil hoeft dus niet meer bij het instappen
  • Airconditioning, ook achterin de bus
  • Gratis Wi-Fi voor alle reizigers
  • USB-poorten om onderweg apparaten op te laden
  • Comfortabele stoelen met veiligheidsgordels

Waarom een nieuwe buurtbus

Sinds 5 juni 2023 valt de Stichting Stadsbuurtbus Kampen onder een nieuwe vervoerder: EBS. EBS is de vervoerder van RRReis in grote delen van Overijssel en Veluwe-Noord. Vanaf december 2023 rijdt RRReis ook in Flevoland en regio IJsselmond, waar Kampen onder valt. Daarmee is lijn 510 de eerste buslijn in de regio die vanuit de concessie IJsselmond overgaat naar de concessie IJssel-Vecht. Waarom? Simpelweg omdat de vorige buurtbus verouderd en niet-toegankelijk is. Met deze nieuwe bus kan iedere reiziger weer met mee. In samenspraak met provincie Overijssel is er na overleg besloten om lijn 510 alvast over te zetten naar de nieuwe concessie. De andere buslijnen in de regio gaan in december 2023 over van Connexxion naar EBS. Tussen 5 juni medio juli 2023 rijdt er op lijn 510 een tijdelijke taxibus, omdat de gloednieuwe buurtbus nog niet klaar is. Medio juli komt daar dus verandering in. Daarmee is een nieuwe buurtbus voor lijn 510 een feit.

Nieuw en toegankelijk voertuig

Roy Dekker, voorzitter van Stichting Stadsbuurtbus Kampen licht toe: “Na ruim anderhalf jaar overleg tussen provincie Overijssel, gemeente Kampen, vorige vervoerder Connexxion en nieuwe vervoerder EBS is er dan eindelijk een nieuwe buurtbus gerealiseerd. Ik ben heel erg blij voor onze chauffeurs, maar vooral ook voor onze reizigers. We vervoerden al ruim 1.400 passagiers per maand en ik verwacht dat dit aantal, dankzij het nieuwe en toegankelijke voertuig, alleen maar verder zal stijgen. Daarvoor zijn we de eerdergenoemde partijen, en in het bijzonder EBS, zeer dankbaar voor het vrijwillig leveren van dit prachtvoertuig. Ik hoop dat onze reizigers er veel plezier aan beleven.

Eerste buslijn in de regio

Maarten Spaargaren, concessiemanager bij EBS, vult aan: “Vanaf 5 juni 2023 rijdt Stichting Stadsbuurtbus Kampen lijn 510 via ons. We zijn blij dat het ons gelukt is om voor deze lijn eerder een nieuwe buurtRRReis-bus te leveren. Daarmee is lijn 510 de eerste buslijn in de regio die vanuit de concessie IJsselmond overgaat naar de concessie IJssel-Vecht. Buurtbuslijnen maken dat we als vervoerder een volledig openbaar netwerk aan kunnen bieden. Hierdoor kunnen reizigers comfortabel met het openbaar vervoer door de hele concessie reizen.

Betrouwbaar en toegankelijk

Richard Boddeus, wethouder mobiliteit bij gemeente Kampen, sluit af: “Voor een grote groep inwoners is de stadsbuurtbus belangrijk. Deze vorm van openbaar vervoer moet daarom betrouwbaar en voor iedereen toegankelijk zijn. Dat is met de nieuwe stadsbuurtbus en door de inzet van Stichting Stadsbuurtbus Kampen goed geregeld. Voor inwoners is het vanaf nu nog makkelijker en comfortabeler om te reizen met het openbaar vervoer.

Over Stichting Stadsbuurtbus Kampen

Stichting Stadsbuurtbus Kampen is begin 2022 opgericht en heeft inmiddels meer dan 40 vrijwilligers. De buurtbus rijdt 6 dagen per week, 2x per uur. Op werkdagen rijdt de buurtbus van 6:15 tot 19:15 uur en op zaterdagen van 9:45 tot 17:45 uur. De ritten starten vanaf station Kampen Zuid en komen hier ook weer terug. De Stadsbuurtbus Kampen rijdt via Het Onderdijks, Bovenbroek, Zuid, Isala Polikliniek, Flevowijk en De Maten weer terug naar station Kampen Zuid. Overstappen op stadsbuslijn 11 kan momenteel het beste bij de halte stadhuis, omdat er naast de bushalte bij de polikliniek gewerkt wordt. Meer weten over de dienstregeling van lijn 510? Ga naar stadsbuurtbuskampen.nl/dienstregeling.

Over RRReis

EBS is de vervoerder van RRReis in grote delen van Overijssel en Veluwe-Noord. Vanaf december 2023 rijdt RRReis ook in Flevoland en regio IJsselmond, waar Kampen onder valt. RRReis staat voor betrouwbaar en toegankelijk openbaar vervoer waarmee je snel, duurzaam en comfortabel reist. Meer informatie vindt u op rrreis.nl.

Foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *